svētdiena, 2016. gada 4. decembris

Zīlēšana kafijas un tējas biezumos

Bija laiks, kad zīlētājus pēc tējas un kafijas biezumiem varēja sastapt vai katrā ģimenē. Tas bija maģisks rituāls un vienlaikus uzjautrinoša izklaide, ko noteiktā laikā pie pusdienu galda veica visa saime. Īpaši aktuāla zīlēšana tējas biezumos kļuva Viktorijas laikmetā, taču nedaudz pierima, kad 1908. gadā parādījās tējas maisiņi. Zīlēšanas atdzimšana mūsdienās, iespējams, cieši saistīta ar alkām pēc vienkāršākas, mierīgākas dzīves, kurā katrs esam harmonijā ar Visumu un spējam ielūkoties nākotnē, liekot lietā vien savu intuīciju un radošo domāšanu. Tējas vai kafijas nesteidzīga malkošana ar draudzenēm līdzinās vizītei pie psihoterapeita, kuras beigās iespējams ļaut vaļu fantāzijai, cenšoties ieraudzīt biezumos paslēpto nākotni.



Kā tas notiek?


  1. Ar kreiso roku krūzītē jāieber kafija vai tēja.
  2. Tad ar to pašu roku jāielej ūdens.
  3. Ar to pašu kreiso roku viss rūpīgi jāizmaisa un jāļauj ievilkties.
  4. Ja gatavojat tēju, vēlams virs krūzes uzlikt apakštasīti, lai lapiņas ātrāk nogrimst (šajā posmā meklējami pirmie skaidrojumi).
  5. Siltais dzēriens lēnām jāmalko, domājot labas domas, apsverot savus nākotnes mērķus un vēlmes. Svarīgi visu laiku dzert no krūzes vienas puses.
  6. Kad tēja vai kafija tikpat kā izdzerta, krūze jāpaņem kreisajā rokā un stipri jāsaskalina.
  7. Pēdām strauji jāapgāž otrādi uz priekšā noliktās apakštasītes un pāris minūšu tā jāatstāj.
  8. Kad krūzīte atdzisusi, tā uzmanīgi jāņem nost no apakštasītes, jālūkojas tās iekšpusē pēc simboliem un jāmeklē tiem skaidrojumi.
  9. Procesam nepieciešams veltīt laiku, jo ik pēc brītiņa jūs ieraudzīsiet kaut ko jaunu.

Kas jāmeklē?

  • Lapu un biezumu veidotie simboli parāda, kas varētu notikt, ja sekosiet tipiskajam uzvedības modelim.
  •  Ieraudzīto simbolu skaidrojumi meklējami gan dažādās senās grāmatās, gan internēta vidē, taču reizēm vislabāk noder tieši paša zīlētāja veidotās asociācijas.
  • Jo simbols tuvāk krūzītes malai, jo notikums gaidāms ātrāk, jo dziļāk krūzītes dibenā, jo tālākā nākotnē tas būs.
  • Vispirms simbolus meklē pats dzēriena baudītājs, tikai pēc tam pievienojas pārējie pie galda sēdošie.
Jau lejot ūdeni kafijas tasītē, parādās daudz burbuļu. Arī pēc krūzītes apgāšanas no tās apakšas turpina spraukties burbuļi. Jo vairāk burbuļu, jo vairāk naudas. Aplūkojot no biezumiem veidotos simbolus, redzami mazi apliši, kas norāda uz naudas pieplūdumu, tādējādi apstiprinot iepriekšējos pareģojumus. Nākamais kafijas tasītē ieraudzītais elements ir liesmas, kas norāda uz jaunām ziņām par kāzām, uz pārmaiņām. Ari mazliet tālāk krūzītes dibenā ieraudzītais zirgs simbolizē laimi, veiksmi un precības. Taču pirms šā zirga atrodas lapsa, kas it kā rāpjas ārā no krūzītes, - tā liecina par viltību un krāpšanu pirms kāzām. Biezumi veido ari vistas formu, kas simbolizē veiksmi darbos, pateicoties intuīcijai. Pavisam tuvu krūzītes malai saskatāms putna simbols, kas vēsta par pavisam drīzu ceļojumu. Savukārt pašā apakšā izvietojušies kalni, kas simbolizē saspringtu darbu, kurā palīdzēs draugs, taču tieši virs tiem balodis, kas ir miera un labu jaunumu simbols.

Meklējiet tasītē simbolus.

Izzinot savu nākotni kafijas vai tējas biezumos, jāmeklē simboli. To skaidrošanai var izvēlēties divas metodes - intuīcijas, asociācijas un fantāzijas radīto vai citu ekspertu apkopotos skaidrojumus. Lūk, daii no biežāk sastopamajiem:

acis pārmaiņas dzīvē
aplis nauda (jo mazāks aplis, jo vairāk naudas)
baznīca cieņa, svētums
cilvēka galva draugs, kurš labvēlīgi ietekmēs dzīvi
čūska baumas, pretinieku intrigas
kalni saspringts darbs, bet palīdzēs draugs
kuģis ceļojums
lapsa viltība, krāpšanās
putns ceļojums, laime
sirds jauns draugs, mīļākais
taurenis šaubīgas izklaides, parasti ar labām beigām
vārti problēmu veiksmīgs atrisinājums
ziedi laime, gods
zirgs laime, precības, veiksme
zivs laime, nauda, labi jaunumi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru